FO
OD
LAB
Τα μέλη του εργαστηρίου είναι πάντα πρόθυμα να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων και να καθοδηγήσουν για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Εργαστηριακές Αναλύσεις
Διεξαγωγή μικροβιολογικών και χημικών εργαστηριακών αναλύσεων σε τρόφιμα, ποτά, νερά, ζωοτροφές και στα συστατικά τους για:
- την διαπίστωση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία
- τις ανάγκες του συστήματος HACCP της επιχείρησης
- την υποστήριξη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων (R&D department)
- την μελέτη επιβίωσης της Listeria monocytogenes και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών
Εφαρμογή Κανόνων Ορθής Υγιεινής Πρακτικής στις επιχειρήσεις τροφίμων
Υποστήριξη για την εφαρμογή Κανόνων Ορθής Υγιεινής Πρακτικής σε επιχειρήσεις τροφίμων, όπως σε βιομηχανίες τροφίμων, χώρους μαζικής εστίασης (catering), εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, νοσοκομεία και κλινικές, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, λιανικό εμπόριο.
Εγκατάσταση Συστήματος Διασφάλισης της Υγιεινής των Τροφίμων - HACCP
Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία στην μελέτη, εφαρμογή και συντήρηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων (Hazard Analysis - Critical Control Points - HACCP).
Φρούτα
Νωπά φρούτα, κονσερβοποιημένα φρούτα, χυμοίΌσπρια
Σιτηρά, δημητριακά, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικάΛαχανικά
Επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, κατεψυγμένα αγροτικά προϊόντα, τυποποίηση λαχανικών, νωπά λαχανικά, σαλάτεςΖωοτροφές
Βιομηχανίες παραγωγής ζωοτροφών.Κρέατα - Πουλερικά
Προϊόντα επεξεργασίας κρέατος, πουλερικά, αλλαντικά, σφαγεία. ΠτηνοτροφείαΓλυκά
Αρτοποιήματα, κατεψυγμένα σφολιατοειδή, γλυκίσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής , cateringΓαλακτοκομικά
Γαλακτοβιομηχανίες, τυροκομείαΝερό
Εμφιαλωμένο νερό, μεταλλικό νερό, επιτραπέζιο νερό, θαλασσινό νερό, νερό πισίναςΠαροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
1. Καθορισμός σχεδίου δειγματοληψιών (sampling plan)
2. Περιβαλλοντική παρακολούθηση (εντοπισμός σημείων επιμόλυνσης, σημείων δειγματοληψίας, ελέγχου εξοπλισμού και επιφανειών)
3. Προσαρμογή του συστήματος HACCP στα νέα μικροβιολογικά κριτήρια.
4. Προσδιορισμός των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών των τροφίμων και διερεύνηση της πιθανής ανάπτυξης της Listeria.
5. Προσδιορισμός της διάρκειας ζωής των τροφίμων.
6. Έλεγχος επισήμανσης τροφίμων.
Εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων
Το Εργαστήριο FOODLAB αναλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων:
- σε εξειδικευμένα επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα που αφορούν στον τομέα των τροφίμων,
- στις απαιτήσεις του συστήματος HACCP,
- σε Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής.
Εσωτερικές Επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων
Εσωτερικές επιθεωρήσεις για τη διαπίστωση της τήρησης των αρχών του συστήματος HACCP.